AREN Takımı TEKNOFEST'2023 Tarım Teknolojileri Kategorisinde Finalist Olarak Yarıştı

AREN Takımı Tarım Teknolojileri Kategorisinde Finalist Olarak Yarıştı

Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri her yıl olduğu gibi bu yıl da TEKNOFEST'e yoğum katılım gösterdi. Bu yıl öğrencilerimiz tarafından kurulan teknoloji takımları farklı kategorilerde yarıştı ve binlerce takım arasından finale kalarak gururlandırdı.

İlyas Sancar İzzetgil, Enes Yüksel, Muhammed Alaçam, Doğan Özcan, Mensur Basan, Berat Aktaş ve Takım Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Erman ZURNACI’dan oluşan AREN Takımı, küresel ısınmanın etkilerini gösterdiği günümüzde çiftçiler için kendi enerjisini üreten, yağmur suyunu depolayan, mobil, web ve akıllı saat uygulamaları ile kontrol edilebilen ve yapay zekâ destekli gömülü sistemler ile gerçek zamanlı bitki analizi yapabilen "UREN-Yapay Zekâ Destekli Otonom Sera" projesi ile Tarım Teknolojileri Kategorisinde yarıştı ve 5283 takım arasından seçilen 76 finalist takımdan birisi oldu.

TEKNOFEST 2023 yarışlarına gerçekleştirilen yoğun katılımdan dolayı sıralamalar daha sonra açıklanacaktır.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı