Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Ankara'da bulunan HAVELSAN tesislerine ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna 8 Haziran 2022 tarihinde bir teknik gezi düzenledi. Bilgisayar Mühendisliği lisans öğrencileri ve öğretim elemanlarıyla birlikte Elektrik-Elektronik Bölümünden de öğrencilerin katıldığı gezi, ülkemizin savunma ve bilgi teknolojileri alanlarında nadide kuruluşlarından biri olan HAVELSAN ziyaretiyle başladı.

Öğrencilerimiz Sayın Fatmanur ERSAYIN tarafından karşılandı. Gerçekleştirilen konferansta Sayın Funda SAMAT ÖZER şirket misyonu, faaliyet alanları ve şirkette çalışma imkanları hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Öğrenciler, daha sonra HAVELSAN bünyesinde geliştirilen havacılık simülasyon sistemlerini ve insansız hava ve kara araçlarını görme fırsatını buldular. Bu süreçte Sayın Emrah SAĞIRLI öğrencilerimize bilgiler verdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Gezinin ikinci etabında öğrenciler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunu (BTK) ziyaret ettiler. Öğrenciler, kendilerine ikram edilen öğle yemeğinin ardından kurumda bulunan veri merkezi ve veri saklama pratikleri hakkında bilgi edindi.

Ulusal Siber Olaylara Müdahele Merkezi (USOM) ve Milli Monitör Merkezini ziyaret eden öğrencilere Sayın Fatih MUSLU ve Sayın Onur AKTAŞ tarafından kurum faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Gezi, öğrencilerin Ulu Önder Atatürk'e saygı ve sevgilerini sunduğu Anıtkabir ziyaretiyle sona erdi.