Siber Vatan Programı Başvuruları için son iki gün.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Kastamonu Üniversitesi (KÜ) arasında imzalanan protokolle “Siber Vatan” programı kapsamında siber güvenlik uzmanları yetiştirilecek.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından hazırlanacak sınavla adayların bilgisayar, yazılım ve siber güvenlik bilgi seviyesi test edilecek. Sınav sonrasında yapılacak değerlendirme sonucunda ise programa katılmaya hak kazanan öğrenciler ilan edilecek.

2022/2023 eğitim ve öğretim döneminde eğitimler başlayacak. Eğitimlerin ardından öğrenciler, program kapsamında özel çalışmalar yapacak ve siber güvenlik uzmanı istihdam edecek şirketlerle buluşmalar sağlanacak. Nihai amacı genç istihdamı olan programın kontenjanı 45 kişi ile sınırlı olacak.

2022 09 26 16 46 35