Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Genel Bilgiler

Amacı: İnovatif bakış açısına sahip, problem tespit etme ve çözme odaklı çalışan, alanında yapılan güncel araştırmaları takip eden, çalıştığı kurum/ kuruluşa değer katacak donanım ve bilgiye sahip, kamu ve özel sektörde önemli pozisyonlara gelecek gıda mühendisleri yetiştirerek ülkemiz gıda sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak. 


Program Dili: Türkçe


Program Tanımı: Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında lisans düzeyinde eğitim vermeye başlamıştır. Program içeriği, başta temel dersler ve mühendislik dersleri, gıda kimyası, et teknolojisi, süt teknolojisi, tahıl teknolojisi, meyve-sebze teknolojisi, yağ teknolojisi, temel mikrobiyoloji ve gıda mikrobiyolojisi olmak üzere teorik ve uygulamalı derslerden oluşmaktadır.


Kabul ve Kayıt Koşulları: Türk Öğrenciler İçin: ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’na girmek ve ilgili sınavların MF-4 türü puanları ile tercih yapmak.


Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin: Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS), Kastamonu Üniversitesi Yabancı Öğrenci Sınavı (KÜYÖS)’na girmektir. Mezuniyet Şartları: 8. yarıyılın sonunda toplam 169 kredi ders almak (240 AKTS), VI. yarıyıldan sonra 30 iş günü staj yapmak. 


 Ölçme ve Değerlendirme: Kastamonu Üniversitesi Lisans Öğretimi Sınav Yönetmeliği Esas alınmak koşulu ile hazırlanan Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirlenen ders geçme yönetmeliği esas alınarak ölçme ve değerlendirme yapılır.


İstihdam Olanakları: Bölümümüz mezunları özel sektörde gıda endüstrisinin tüm alanlarında ve çeşitli kamu kuruluşlarında kalite kontrol, üretim, pazarlama ve denetim departmanlarında görev almaktadırlar. 

Lisansüstü Eğitim: Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı çerçevesinde eğitim-öğretim uygulamaları yürütülmektedir.


Misyon: Mühendislik bilgilerine paralel olarak gelişen ve değişen gıda bilimi ve teknolojisine uygun eğitime sahip, problem tespit etme ve çözme yeteneği olan, çağdaş ve güncel bilgileri takip eden ve bu bilgileri uygulamaya geçirebilen aydın ve dürüst mühendisler yetiştirerek gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, Gıda Mühendisleri yetiştiren nitelikte eğitim vermektir. 


Vizyon: Bilimsel ve teknolojik gelişimleri takip eden, gıda alanında topluma yön veren, yetiştirdiği mühendisleri ile ülkemiz ihtiyaçlarını karşılayan, öğrenciler tarafından tercih edilen ve ön sıralarda gelen bir bölüm olmaktır.

Yönetim

Prof. Dr. Osman GÜL
Prof. Dr. Osman GÜLBölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yağmur HAZAR
Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yağmur HAZARBölüm Başkan Yardımcısı
Dr. Öğr. Üyesi Senem YETGİN
Dr. Öğr. Üyesi Senem YETGİNBölüm Başkan Yardımcısı
Prof. Dr. Osman GÜL
Prof. Dr. Osman GÜLGıda Teknolojileri A.B.D.
Doç. Dr. Müge HENDEK ERTOP
Doç. Dr. Müge HENDEK ERTOPGıda Teknolojileri A.B.D.
Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yağmur HAZAR SUNCAK
Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yağmur HAZAR SUNCAKGıda Teknolojileri A.B.D.
Dr. Öğr. Üyesi Keriman Yürüten ÖZDEMİR
Dr. Öğr. Üyesi Keriman Yürüten ÖZDEMİRGıda Bilimleri A.B.D.
Arş. Gör. Dr. Rahmi Can ÖZDEMİR
Arş. Gör. Dr. Rahmi Can ÖZDEMİRGıda Bilimleri A.B.D.
Prof. Dr. İzzet ŞENER
Prof. Dr. İzzet ŞENERGıda Bilimleri A.B.D.
Doç. Dr. Deren TAHMAS KAHYAOĞLU
Doç. Dr. Deren TAHMAS KAHYAOĞLUGıda Teknolojileri A.B.D.
Dr. Öğr. Üyesi Senem YETGİN
Dr. Öğr. Üyesi Senem YETGİNGıda Teknolojileri A.B.D.
Arş. Gör. Dr. Osman Nezih KENANOĞLU
Arş. Gör. Dr. Osman Nezih KENANOĞLUGıda Teknolojileri A.B.D.

Ders İçerikleri

Ders Programı


Ders programına ulaşmak için tıklayınız.

Ders Kataloğu


Bölümümüz Bologna Bilgi Paketi'ne ulaşmak için tıklayınız
.

Laboratuvar Adı
Sorumlu Öğretim Üyesi
Sorumlu Araştırma Görevlisi
1
Gıda Teknolojisi Laboratuvarı
Doç. Dr. Müge HENDEK ERTOP

2
Öğrenci Uygulama Laboratuvarı - 1
(MMF)
Doç. Dr. Osman GÜL

3
Öğrenci uygulama Laboratuvarı - 2
(Sağlık Bil. Fak.)
Doç. Dr. Osman GÜL

4
Araştırma Laboratuvarı
Doç. Dr. Osman GÜL

5
Araştırma Laboratuvarı
Doç. Dr. Osman GÜL


Bölüm Laboratuvar Kataloğuna ulaşmak için buraya tıklayın.

                                              Bütün Duyurular

                                              Bütün Haberler

                                              Bütün Etkinlikler

Mezunlarımız


Adı Soyadı
Telefon
Mail Adresi
Prof. Dr. İzzet ŞENER
0 366 280 29 90
isener@kastamonu.edu.tr
Prof. Dr. Osman GÜL (Bölüm Başkanı)
0 366 280 29 35
osmangul@kastamonu.edu.tr
Doç. Dr. Müge HENDEK ERTOP
0 366 280 29 68
mugeertop@kastamonu.edu.tr
Doç. Dr. Deren TAHMAS KAHYAOĞLU
0 366 280 29 59
dtkahyaoglu@kastamonu.edu.tr
Dr. Öğr. Üyesi Senem YETGİN
0 366 280 29 39
syetgin@kastamonu.edu.tr
Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yağmur HAZAR
0 366 280 29 87
fyhazar@kastamonu.edu.tr
Dr. Öğr. Üyesi Keriman YÜRÜTEN ÖZDEMİR
0 366 280 30 06
kozdemir@kastamonu.edu.tr
Arş. Gör. Dr. Rahmi Can ÖZDEMİR
0 366 280 30 04
rozdemir@kastamonu.edu.tr
Arş. Gör. Dr. Osman Nezih KENANOĞLU
0 366 280 30 05
okenanoglu@kastamonu.edu.tr