Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Siber Vatan Programı Başlıyor

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve Genel Sekreter Dr. Serkan GENÇ tarafından imzalanan protokol kapsamında, programa başvuru yapan üniversite öğrencilerine siber güvenlik konusunda eğitim verilecek.

Siber güvenlik ihtiyacına katkı sağlayacak programın imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, “Siber güvenlik alanında önemli bir ihtiyacın giderilmesine katkı sağlayacak olan ‘Siber Vatan’ programında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ile iş birliği yapmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Dijital dönüşümle birlikte siber güvenlik büyük bir önem kazandı. Kastamonu Üniversitesi olarak bizler de bu noktada yaptığımız iş birlikleri ve çalışmalar ile başta öğrencilerimiz olmak üzere ilimize ve Ülkemize değer katma hedefindeyiz. İş birliğimizin hızla hayata geçeceğine inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Siber Vatan programına, başvurular 20 Mayıs 2022 tarihine kadar yapılacak ve programa katılmaya hak kazanan öğrenciler Haziran ayı içerisinde ilan edilecek. 2022/2023 eğitim ve öğretim döneminde eğitimler başlayacak. Eğitimlerin ardından öğrenciler, program kapsamında özel çalışmalar yapacak ve siber güvenlik uzmanı istihdam edecek şirketlerle buluşmalar sağlanacak. Nihai amacı genç istihdamı olan programın kontenjanı 45 kişi ile sınırlı olacak.