• 1
 

ABOUT UNIVERSITY

Fakültemiz Gıda Mühendisliği 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan öğrenci grubu GDM 301 “Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler” dersi kapsamında, ders sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Senem YETGİN’in gözetiminde, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Kastamonu Şeker Fabrikası’na 18 Aralık 2019 tarihinde planlandığı üzere teknik gezi düzenlemiştir. Bu hususta başta fabrika müdürü Hasan Bedirhan AKA’ ya (Elektirik Mühendisi), işletme uzmanı Hasan ERGÜN (Makine Mühendisi) ve vardiya amiri Yunus KABAKLI (Elektrik Mühendisi) teşekkürlerimizi sunarız.

Ayrıca bu gezinin amacı dahilinde; yıkama, kıyma, difuzyon, şerbet eldesi- özütleme (ektraksiyon), temizleme (kireç sütü ile-mikrobiyal yük açısından), karbonatlama, filtrasyon, vakumlu buharlaştırma (şerbetin koyulaştırılması-tephirler-pişirim), kristalizasyon (maya verme ve tane tutturma), fiziksel ayırma (santrifüj), buhar ile yıkama, kurutma ve ambalajlama süreçlerini anlatarak vakit ayıran ;kısaca; şeker pancarının fabrikaya girişinden, ambalajlandığı son noktaya kadar; “Ham Fabrika” ve “Rafineri” proseslerinin tüm detaylarını paylaşma nezaketini gösteren;

Ham Fabrika Maniplantı Cengiz ZENCİRKIRAN

Ham Fabrika Maniplant Yardımcısı Yusuf UÇAK

Ham Fabrika Tephir Ustası Alican ARZOĞLU

Rafineri Maniplant Yardımcısı Ahmet YANAR

Rafineri Pişirim Ustası -Vakum Ustası Feyzullah ÇAKMAK

Rafineri Santrifüj Ustası Cafer ŞEN

Bakım Onarım Usta Başı -Baş Makinist Sadullah ÖKSÜZ

Laborant Kamil DERİNDERE

Laboratuvar Sorumlusu & Kimya Mühendisi Şerife BAYRAMCI’ ya

Sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Tüm enerjisini kendisi üreten ve ilimiz sınırlarında olan Kastamonu Şeker Fabrikası’na varlığını uzun yıllar devam ettirmesi dileklerimizle.