Hakkımızda

10.01.2012 tarih ve 28169 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan, 16.12.2011 tarih ve 2011/2605 sayılı Bakanlar Kurulu kararnamesi ile kurulan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi; Bilgisayar Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Genetik ve Biyomühendislik, Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ve Peyzaj Mimarlığı bölümleri ve bu bölümlerde yer alan 28 Anabilim Dalında faaliyet göstermektedir. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde örgün ve ikinci öğretim olmak üzere iki farklı eğitim türü mevcuttur.

Bölümlerimiz;

1. Bilgisayar Mühendisliği

2. Biyomedikal Mühendisliği

3. Çevre Mühendisliği

4. Elektrik-Elektronik Mühendisliği

5. Genetik ve Biyomühendislik

6. Gıda Mühendisliği

7. İnşaat Mühendisliği

8. Makine Mühendisliği

9. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

10. Peyzaj Mimarlığı

Akademik Kadromuz;

18 Profesör, 23 Doçent, 23 Doktor Öğretim Üyesi, 3 Öğretim Görevlisi, 22 Araştırma Görevlisi'nden oluşmaktadır.