TÜBİTAK-2042 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında Samsun, Adana ve Kayseri bölgesinden, 9 kategoride 42 farklı üniversiteden 100 proje değerlendirilmeye layık görülmüştür. 24-26 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen bölge sergisine, Kastamonu Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Resul SİLAY tarafından tasarlanan ve proje danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir KARACI'nın yapmış olduğu "Patlayıcı Etki Analizi Simülasyon Yazılımı" projesi davet edilerek üniversitemizi temsil etmiştir. 27 Haziran tarihinde düzenlenen ödül töreninde Savunma, Uzay ve Havacılık kategorisinde yarışan 8 proje arasından Bölge 1.si olarak, 17-22 Eylül 2019 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye finaline Samsun, Kayseri ve Adana bölgelerini temsilen katılmaya hak kazanmıştır.