Fakültemiz öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Selim Ünal; fakültemizde “Atom İnceliğindeki Malzemeler ve Kamera Teknolojilerinde Kullanılma Potansiyeli” başlıklı seminer verdi. Seminere fakülte dekanımız, dekan yardımcılarımız, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı. Fakülte dekanımız Prof. Dr. Özgür Öztürk seminer öncesi yaptığı konuşmada, yüksek teknolojik ürünler üretmenin gerekliliğinden bahsederken, bu tür seminerleri sürdürülebilir hale getirerek yapılan çalışmaları takip etme fırsatına sahip olunacağından bahsetti. Dekanımız yaptığı çalışmalar ve gerçekleştirdiği sunum nedeniyle Öğr. Gör. Dr. Selim Ünal hocamızı ayrıca tebrik etti.

Dr. Selim Ünal ise verdiği seminerde; ilk keşfedilen atom inceliğindeki (iki boyutlu tabaka) malzeme olan grafenin şeffaf, esnek ve yüksek elektriksel yük taşıma kapasitesi ile gelecekte teknolojik ürünlerde, biyosensörlerde, dokunmatik ve kıvrılabilen elektronik cihazlarda ve kompozit malzemelerde kullanılma potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirtti. Grafen ve diğer iki boyutlu malzemeler üzerine yaptığı çalışmaları anlatan hocamız, grafenin diğer iki boyutlu malzemelerin birleşimiyle oluşturduğu hibrit yapıların gelecekte ışık sensörü ve kamera teknolojilerine entegre edilme potansiyeli olduğunu söyledi. Bu hibrit cihazın üretimi ve performansı hakkında detaylı bilgiler veren hocamız, ürettiği cihazın polimer kapılama dolayısıyla, bugüne kadar yapılmış iki boyutlu hibrit malzemelerden çok daha duyarlı ve daha hızlı çalıştığını sunumunda anlattı. Seminerin sonunda fakültemiz akademisyen ve öğrencilerinin konuyla ilgili soruları cevaplandı.