TÜBİTAK 1005 – Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı” kapsamında öğretim üyemiz Doç. Dr. Osman GÜL’ün bir projesi daha destek almaya hak kazanmıştır. Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi olan hocamızın yürütücüsü olduğu “Standardize İnstant Boza Tozu Üretimi” başlıklı proje desteklenmeye değer bulunmuştur. Kabul edilen proje ile raf ömrü oldukça kısa olan ve genellikle kış aylarında tüketilen bozanın püskürtülerek kurutulması ve elde edilen boza tozunun akışkan yatak aglomerasyon prosesi ile instant özellik kazandırılması amaçlanmaktadır. Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi olarak, yürüttüğü diğer TÜBİTAK projelerinin yanı sıra “TÜBİTAK 1005 – Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı” kapsamında destek alan öğretim üyemizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

ogul tubitak