Fakülte Teknoloji Takımlarımızdan Bio-Bey (Genç Biyonik Beyinler) ve Exo – Gene Biyoteknoloji Takımlarımız 2021 Yılı TEKNOFEST Biyoteknoloji Yarışması Fikir Kategorisi’nde Ön Tasarım Raporu (ÖTR) aşamasını tamamlayarak başarılı takımlar arasına girmiştir.

Bio-Bey takımımızın akademik danışmanlığını öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Nuray EMİN yürütmekte olup, takım kaptanı Şeyma MARAZ, takım üyeleri ise Lutfiye YENCİLEK, Yunus Emre BİÇER, Özlem KIZILIRMAK, Feyza Nur AYDEMİR, Ceren TETİK, Kübra SEYHAN ve Mariam ALMADANİ’den oluşan Biyomedikal Mühendisliği ile Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğrencileridir.

Takım Kaptanlığını Genetik ve Biyomühendislik ile Biyomedikal Mühendisliği çift anadal programı öğrencimiz olan Buğrahan Regaip KILINÇ’ın yaptığı Exo – Gene takımımızın akademik danışmanlığını Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Devrim DEMİR DORA ve Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Pelin KILIÇ birlikte yürütmektedir. Takımın diğer üyesi ise Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Yüksel Ayberk MİNAZ’dır.

Takımlarımızdaki öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizi aldıkları başarılı sonuçlar dolayısıyla tebrik ediyor, yarışma kapsamında sonraki aşamalarda daha yüksek dereceler elde edeceklerine yürekten inanıyoruz.