TÜBİTAK tarafından dokuzuncu kez gerçekleştirilecek olan TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları başvuruları 04 Haziran 2021 tarihinde sona eriyor. Öğrencilerimiz arasında araştırma ve proje kültürünün yaygınlaştırılmasının amaçlandığı, çeşitli kategori ve tematik alanlarda gerçekleştirilecek olan 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarına başvurular e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden çevrimiçi sistem üzerinden kabul edilecektir. Program çağrı metninde belirtilen 04 Haziran 2021 tarihine kadar başvuruların sistem üzerinden onaylanması ve ilgili belgelerin sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Dereceye giren öğrencilerin projeleri TEKNOFEST bünyesinde gerçekleştirilecek final sergisinde sergilenecek ve kategoriler bazında ödül ödemeleri yapılacaktır.