Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Akademisyenimizin Patent Başvurusu ve Faydalı Model Başvurusu Kabul Aldı

Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Kemal AKYOL, Samsun Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdulkadir KARACI ve mezun öğrencimiz Muhammed Emin TİFTİKÇİ'nin "TRAFİKTE DUYMA ENGELLİ KİŞİLERİ FARK ETMEK İÇİN GÖMÜLÜ BİR SİSTEM TASARIMI" adlı çalışması Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 21.11.2022 tarihi itibari ile "TR 2020 22305 B" patent numarası ile patentlenerek koruma altına alınmıştır.

"Buluş, mobil ve gömülü sistem tabanlı uygulamaları içeren trafikteki araca yakın olan engelli kişilerden gelen konum bilgilerini hesaplayan ve bu kişilerin araca göre yönünü belirleyen trafikte duyma engelli kişileri fark etmek için gömülü bir sistem tasarımı ile ilgilidir. Buluş, araca yakın olan görme engelli bireylerden gelen konum bilgilerini hesaplar ve bu kişilerin araca göre yönünü belirler. Buluş, mobil ve gömülü sistem tabanlı uygulamaları içerir ve çok az maliyeti olan bir sistemdir."


Yine hocamızın "TRAFİKTE YAYA GEÇİŞİ" adlı çalışması da Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından "Faydalı Model" olarak tescillenmiştir.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi olarak hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.