Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Akademisyelerimizin Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim elemanları Prof. Dr. Sevgi ÖZTÜRK’ün yürütücü, Arş. Gör. Dr. Öznur IŞINKARALAR araştırmacı, İhsangazi MYO Harita ve Kadastro programı Öğr. Gör. Musa Nehir SÖZEN’in danışman ve Peyzaj Mimarlığı doktora programı öğrencisi Dilara YILMAZ’ın bursiyer olduğu "İklim Krizine Karşı Dirençli Kentlere Yönelik Yapılı Çevre ve Kentsel Isı Adası İlişkisinin 3B Modellenmesi" başlıklı 1002 Hızlı Destek Programı Kapsamında proje TÜBİTAK tarafından kabul edilerek, destek almaya hak kazandı.

Proje kapsamında BİÇABA-Birlikte Çalışıp Birlikte Başaracağız Burs Programı ile Peyzaj Mimarlığı Bölümü 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremden etkilenen bir lisans programı öğrencimize 6 ay bursiyer olarak destek verilecektir.

TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verilen bu proje ile kentsel yapılaşma biçimlerinin yüzey sıcaklığı oluşumuna etkisinin 3B modelleme ve tematik haritalar ile ortaya konması hedeflenmiştir. Proje, iklim değişikliğine karşı mekânsal açıdan duyarlı yerel planlama mekanizmalarının geliştirilmesi açısından katkı sağlayacaktır.

Öğretim elemanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.