Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Fakültemiz Peyzaj Mimarlığı Alanında Türkiye'de En İyi Üniversite Seçildi

Yükseköğretim kurumlarını tıp, mühendislik, çevre ve kimya başta olmak üzere farklı alanlarda belirlediği kıstaslara göre dünya çapında değerlendirme yapan bağımsız derecelendirme kuruluşu EduRank'in 2023 yılı dünya üniversiteler sıralaması açıklandı. Dünyada değerlendirmeye alınan 14,131 üniversite arasında Üniversitemiz, Asya üniversiteleri sıralamasında 1161’inci olurken dünyada 3511’inci sırada yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi, sıralamada yer alan 175 Türk üniversitesi arasında 62'nci, Asya'da 5830 üniversite arasında 1161'inci olurken dünyada ise değerlendirmeye alınan 14,131 kurumun arasında 3511'inci sırada kendine yer buldu.

Mühendislik alanında ülkemizde değerlendirilen 128 yükseköğretim kurum arasında 80'inci sırada yer alan üniversitemiz peyzaj mimarlığı alanında Türkiye'de en iyi üniversite olarak ilk sırada yer aldı. Peyzaj mimarlığı alt alanında dünyada 91'inci sırada yer alan Üniversitemiz dünyada en iyi 100 üniversite arasına girdi. Üniversitemiz yangın bilimi ve yangınla mücadelede yapılan çalışmaların değerlendirildiği alt alandaki sıralamada Türkiye'de 7'nci, Asya'da 160'ıncı ve dünyada 501'inci sırada kendine yer buldu