Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Fakültemiz Takımı 100. Yıl Cumhuriyet Turnuvasında 3. Oldu

Üniversitemiz tarafından düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Spor Oyunları’nın basketbol branşı final müsabakaları ve ödül töreni, 4 Ocak 2023 tarihinde Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplamda 5 hafta süren müsabakalara 13 takım ve 160 sporcu öğrenci yoğun bir katılım gösterdi.

Basketbol erkekler kategorisinde nefes kesen müsabakalara sahne olan turnuvada, Kastamonu Meslek Yüksekokulu, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'ni 75-61 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. İkinci sırayı İktisadi İdari Bilimler Fakültesi alırken, üçüncülük kürsüsüne Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi çıkarak yerleşti. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İhsangazi Meslek Yüksekokulu'nu 71-31 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

Müsabakaların ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren takımlara ödüllerini Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Şener, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Baydil ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Tuna takdim etti.