Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

TEKNOFEST 2024 Başvuruları Başladı

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2024 için yarışma başvuruları başladı! Başvurular için son tarih 20 Şubat 2024.

25 milyon TL ödül ve 50 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteğinin sağlanacağı yarışmalar için başvurular 20 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecek.

TEKNOFEST 2024'e https://teknofest.org/ web sitesi üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Başvuru ve detaylı bilgi için tıklayın.

TEKNOFEST 2024 yarışmaları için üniversitemiz genelinde koordinatörlük görevi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Akyol tarafından yürütülmektedir. Ekiplerin koordinasyonlarının sağlanması ve yarışma süreçlerinde gerekli desteklerin verilmesi amacıyla fakültemizden TEKNOFEST 2024 yarışmalarına katılacak ekiplerin (TEKNOFEST katılımcılarının ve katılım sağlamak isteyenlerin) aşağıdaki web sayfası vasıtası ile  iletişim bilgilerini girmeleri gerekmektedir.

Erişim Linki: https://forms.gle/azVizdni6cWWFJQv8

TEKNOFEST 2024 Nerede Yapılacak?

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde, ileri teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2024’te Adana’da gerçekleşecek.

TEKNOFEST 2024’te Kaç Yarışma Var?

TEKNOFEST teknoloji yarışmaları ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve üzeri olmak üzere farklı yaş gruplarına yönelik düzenleniyor.

TEKNOFEST 2024’te yarışmacılar roket, Model Uydu, Sağlıkta Yapay Zekâ, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba Simülasyon, Eğitim Teknolojileri, Robotaksi Binek Otonom Araç, Tarım Teknolojileri, Savaşan İHA, Çip Tasarım yarışmaları gibi 46 farklı teknoloji yarışmasında kıyasıya mücadele edecekler.

Bu yıl 2023 teknoloji yarışmalarından farklı olarak TEKNOFEST 2024 kapsamında Kablosuz Haberleşme, Blok Zincir, Hava Savunma Sistemleri, Finansal Teknolojiler, İnsansız Deniz Aracı, Akıllı Wi-Fi Kapsama ve TEKNOFEST Robolig yarışmaları ilk defa başvuruya açılacak.

TEKNOFEST 2024 yarışmaları hakkında detaylı bilgi için tıklayın.