3. Alt bilgiyi geç

Yrd. Doç. Dr. Nuray EMİN ve Öğrencileri Fakültemizi TÜBİTAK Proje ve Bitirme Tezleri Yarışması'nda ve "The International Joint Science Congress of Materials and Polymers (ISCMP)"de Temsil Etmişlerdir

Fakültemiz Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğrencilerinden Gülbahar KIDIMAN Biyomühendislik Projesi dersi kapsamında, Biyomedikal Mühendisliği Hocalarından Yrd. Doç. Dr. Nuray Emin danışmanlığında yürüttüğü “Biyobozunur Polimerik Kompozitlerin Kullanımı İle Kişiye Özel Vasküler İmplantların Tasarımı Ve Geliştirilmesi” isimli çalışması, 2016/12 döneminde sunulan TÜBİTAK 2209-B Sanayiye yönelik Lisans bitirme Projesi olarak geçtiğimiz Mayıs ayında kabul edilmiş olup, söz konusu proje çalışmaları alınan destekle birlikte hızla tamamlanarak başarılı şekilde 21.07.2017 tarihinde sonuçlandırılmıştır.

2016-2017 Eğitim-öğretim döneminde Genetik ve Biyomühendislik Bölümünden başarı ile mezun olan Gülbahar KIDIMAN ve Nilben HARAROĞLU, Yrd. Doç. Dr. Nuray EMİN danışmanlığında Lisans Bitirme Projelerinden türetilen çalışmaları ile TÜBİTAK 2241-B Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması 2017/1 programına başvurmuştur. Gülbahar KIDIMAN “Biyobozunur Pcl/Pla Tabanlı Polimerik Kompozitlerin Kullanımı İle Kişiye Özel Vasküler İmplantların Tasarımıve Geliştirilmesi” ve Nilben HARAROĞLU “Diyabete Bağlı Yaraların Tedavisi İçin Biyopolimerik Kompozit Yapılı Yara Örtüsü Oluşturulması” başlıklı çalışmaları ile yarışmada 2. Aşamaya geçmeye hak kazanmışlardır. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Türkiye Kimyagerler Derneği’nin organizasyonuyla, Arnavutluk, Kosova, Makedonya ve Bosna Hersek’teki üniversitelerin temsilcileri ve Tunus Kimyagerler Derneği’nin işbirliği ile 25-28.Ağustos.2017 tarihleri arasında, Makedonya-Ohrid’de The International Joint Science Congress of Materials and Polymers (ISCMP) kongresi başarı ile gerçekleştirilmiştir. Kongre çerçevesinde katılımcı kurumlar arasındaki uluslararası işbirlikleri geliştirilmiş olup, Fakültemizi Biyomedikal Mühendisliği hocalarından Yrd. Doç. Dr. Nuray EMİN danışmanlığında araştırmalarına devam eden Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğrencilerinden Nilben HARAROĞLU "Characterization to Microporous-Nanofiber Structure of Chitosan/Fibroin Composite for Wound Dressing Applications" isimli sözlü bildiri ve Gülbahar KIDIMAN "Production And Characterization of Tunica Intena and Tunica Media Layers From Poly(E-Caprolactone) and Collagen Polymers by Biomimetic Approach" isimli sözlü bildiri ile temsil etmişlerdir.