Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Deren Tahmas Kahyaoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Keriman Yürüten Özdemir koordinatörlüğünde, 1 Haziran Dünya Süt Günü kapsamında TOKİ İlkokulu 1/E sınıfı öğrencilerine yönelik farkındalık etkinliği düzenlendi.
Etkinlik kapsamında öğrencilere süt ve süt ürünlerinin insan sağlığı açısından önemi anlatılarak, bu ürünlerin düzenli tüketiminin teşvik edilmesi hedeflendi (SKA 3), (SKA 4). Gıda Mühendisliği Bölümü Araştırma Laboratuvarı’nda çocuklara yoğurt mayalama uygulaması yaptırılarak hem eğitici hem de eğlenceli bir deneyim sunuldu (SKA 12).
Fermantasyon süresince öğrenciler Kastamonu Üniversitesi Çocuk Kütüphanesi'ni ziyaret etti, ardından Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi'nin çok amaçlı salonunda film gösterimiyle keyifli zaman geçirdi (SKA 11). Öğle yemeği ikramının ardından laboratuvara dönen öğrenciler, kendi mayaladıkları yoğurtları alarak etkinliği hatıra fotoğraflarıyla tamamladı.
Bu etkinlik ile hem çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırıldı hem de üniversite-toplum iş birliğine dayalı, etkileşimli bir öğrenme ortamı oluşturuldu (SKA 17).
- SKA 3: Sağlıklı Bireyler
- SKA 4: Nitelikli Eğitim
- SKA 11: Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar
- SKA 12: Sorumlu Üretim ve Tüketim
- SKA 17: Amaçlar için Ortaklıklar