GIDA MÜHENDİSLİĞİ
- Ana Sayfa
- Genel Bilgiler
- Yönetim
- Akademik Kadro
- Öğretim Planı
- Ders İçerikleri
- Ders Programı
- Ders Kataloğu
- Laboratuvarlar
- Duyurular
- Haberler
- Etkinlikler
- Mezunlarımız
- İletişim
Genel Bilgiler
Amacı: İnovatif bakış açısına sahip, problem tespit etme ve çözme odaklı çalışan, alanında yapılan güncel araştırmaları takip eden, çalıştığı kurum/ kuruluşa değer katacak donanım ve bilgiye sahip, kamu ve özel sektörde önemli pozisyonlara gelecek gıda mühendisleri yetiştirerek ülkemiz gıda sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak.
Program Dili: Türkçe
Program Tanımı: Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında lisans düzeyinde eğitim vermeye başlamıştır. Program içeriği, başta temel dersler ve mühendislik dersleri, gıda kimyası, et teknolojisi, süt teknolojisi, tahıl teknolojisi, meyve-sebze teknolojisi, yağ teknolojisi, temel mikrobiyoloji ve gıda mikrobiyolojisi olmak üzere teorik ve uygulamalı derslerden oluşmaktadır.
Kabul ve Kayıt Koşulları: Türk Öğrenciler İçin: ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’na girmek ve ilgili sınavların MF-4 türü puanları ile tercih yapmak.
Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin: Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS), Kastamonu Üniversitesi Yabancı Öğrenci Sınavı (KÜYÖS)’na girmektir. Mezuniyet Şartları: 8. yarıyılın sonunda toplam 169 kredi ders almak (240 AKTS), VI. yarıyıldan sonra 30 iş günü staj yapmak.
Ölçme ve Değerlendirme: Kastamonu Üniversitesi Lisans Öğretimi Sınav Yönetmeliği Esas alınmak koşulu ile hazırlanan Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirlenen ders geçme yönetmeliği esas alınarak ölçme ve değerlendirme yapılır.
İstihdam Olanakları: Bölümümüz mezunları özel sektörde gıda endüstrisinin tüm alanlarında ve çeşitli kamu kuruluşlarında kalite kontrol, üretim, pazarlama ve denetim departmanlarında görev almaktadırlar.
Lisansüstü Eğitim: Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı çerçevesinde eğitim-öğretim uygulamaları yürütülmektedir.
Misyon: Mühendislik bilgilerine paralel olarak gelişen ve değişen gıda bilimi ve teknolojisine uygun eğitime sahip, problem tespit etme ve çözme yeteneği olan, çağdaş ve güncel bilgileri takip eden ve bu bilgileri uygulamaya geçirebilen aydın ve dürüst mühendisler yetiştirerek gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, Gıda Mühendisleri yetiştiren nitelikte eğitim vermektir.
Vizyon: Bilimsel ve teknolojik gelişimleri takip eden, gıda alanında topluma yön veren, yetiştirdiği mühendisleri ile ülkemiz ihtiyaçlarını karşılayan, öğrenciler tarafından tercih edilen ve ön sıralarda gelen bir bölüm olmaktır.
Yönetim



Öğretim Planı
Ders İçerikleri
Ders Programı
Ders programına ulaşmak için tıklayınız.
Ders Kataloğu
Bölümümüz Bologna Bilgi Paketi'ne ulaşmak için tıklayınız.
Laboratuvar Adı | Sorumlu Öğretim Üyesi | Sorumlu Araştırma Görevlisi | |
---|---|---|---|
1 | Gıda Teknolojisi Laboratuvarı | Doç. Dr. Müge HENDEK ERTOP | |
2 | Öğrenci Uygulama Laboratuvarı - 1 (MMF) | Doç. Dr. Osman GÜL | |
3 | Öğrenci uygulama Laboratuvarı - 2 (Sağlık Bil. Fak.) | Doç. Dr. Osman GÜL | |
4 | Araştırma Laboratuvarı | Doç. Dr. Osman GÜL | |
5 | Araştırma Laboratuvarı | Doç. Dr. Osman GÜL |
Bölüm Laboratuvar Kataloğuna ulaşmak için buraya tıklayın.
No item found!
No item found!
No item found!
Mezunlarımız
Adı Soyadı | Telefon | Mail Adresi |
---|---|---|
Prof. Dr. İzzet ŞENER | 0 366 280 29 90 | isener@kastamonu.edu.tr |
Doç. Dr. Osman GÜL (Bölüm Başkanı) | 0 366 280 29 35 | osmangul@kastamonu.edu.tr |
Doç. Dr. Müge HENDEK ERTOP | 0 366 280 29 68 | mugeertop@kastamonu.edu.tr |
Doç. Dr. Deren TAHMAS KAHYAOĞLU | 0 366 280 29 59 | dtkahyaoglu@kastamonu.edu.tr |
Dr. Öğr. Üyesi Senem YETGİN | 0 366 280 29 39 | syetgin@kastamonu.edu.tr |
Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yağmur HAZAR | 0 366 280 29 87 | fyhazar@kastamonu.edu.tr |