Akademisyenimizin Faydalı Model Başvurusu TürkPatent Tarafından Tescillendi

Fakültemiz Makine Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Erman ZURNACI ve Makine Mühendisliği ABD Yüksek Lisans öğrencisi Haydar Kadir ÖZDEMİR tarafından geliştirilen "Güçlendirilmiş Çekirdek Hücre Tasarımı" tasarımı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek “Faydalı Model Tescil Belgesi” ile koruma altına alındı.

Güçlendirilmiş Çekirdek Hücre havacılık, savunma ve otomotiv sektörü başta olmak üzere diğer endüstrilerde de kullanılabilecek bir yapıya sahip, eklemeli imalat teknolojisi ile de üretilebilecek gelişmiş fonksiyonel bir yapısal elemandan oluşmaktadır. Güçlendirilmiş Çekirdek Hücre tasarımının mekanik mukavemeti arttıran altıgen geometriye sahip hibrit tasarımı sayesinde insansız hava araçları iniş takımları gibi yüksek mukavemet ve düşük ağırlık gerektiren uygulamalarda kullanılması hedeflenmektedir.