Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Akademisyenlerimiz “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde Yer Aldı

Akademisyenlerimiz, ABD’nin Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alarak, önemli bir başarıya imza attı.

Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste geçtiğimiz günlerde bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı.

Sıralama, “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olarak iki kategoride listelendi. Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayınlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Ayrıntılı ölçütlere göre sıralanan listede, “yıllık etki” kategorisinde toplam 204 bin 644 bilim insanı değerlendirmeye tabi tutuldu. Fakültemizden Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Melike KAPLAN YALÇIN 80461. sırada, Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Hakan ŞEVİK 113067. sırada, ve Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Osman GÜL 123321. sırada yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Çevre Mühendisliği bölümü olarak, 2022 Dünyanın en etkin bilim insanı listesinden “Yıllık Etki” listesinde yer alarak Üniversitemizi en iyi şekilde temsil eden akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.