Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Akademisyenlerimiz Ulusal Biyoteknoloji Kongresinde Üniversitemizi Temsil Ettiler

Fakültemiz Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Plantomics Research Lab çalışma grubunda yer alan akademisyenlerimiz Prof. Dr. Mehmet Cengiz BALOĞLU, Doç. Dr. Yasemin ÇELİK ALTUNOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Ferhat ULU ve Arş. Gör. Mustafa ÖÇAL ile akademisyenlerimizin çalışma grubunda yer alan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Enis Fuat TÜFEKCİ ve Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarında görevli Öğr. Gör. Necdet Mehmet ÜNEL ve Uzm. Biyolog Pınar BALOĞLU, 20-22 Ekim 2023 tarihleri arasında Ankara’da Biyoteknoloji Derneği ve Başkent Üniversitesi tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK BİDEB 2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programı kapsamında desteklenen 22. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresinde Fakültemizi temsil etmişlerdir.

Kongre açılış töreninin ardından, Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolasıyla Atamızın huzuruna çıkılarak mozoleye çelenk koyulması, saygı duruşu ve ardından Biyoteknoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Füsun EYİDOĞAN’ın Anıtkabir Özel Defterini imzalaması sırasında akademisyenlerimiz de törende hazır bulunmuştur.

Biyoteknoloji Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Mehmet Cengiz BALOĞLU’nun da Kongre düzenleme kurulunda yer aldığı ve Cumhuriyetimizin 100. Yılında biyoteknoloji alanındaki gelişmeleri paylaşarak ülkemizin yetkinliklerini değerlendirmek, kamuoyunu bilgilendirmek ve geliştirme olanaklarını tartışmak ana teması ile yurtiçi ve yurtdışından bilim insanlarının katılımıyla 5 panel ve 12 oturum halinde gerçekleşen kongreye akademisyenlerimiz 1 adet panel ve 6 adet sözlü sunum ile katkı sağlamışlardır.