Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Öğrencilerimiz Take Off 2023 Turizm Teknolojileri Yarışmasında Birinci Oldu

Öğrencilerimiz Furkan Baldemir ve Duygu Batmaz girişimcileri, mentorları, girişim sermayelerini bir araya getiren uluslararası bir startup zirvesi olan ve ROKETSAN destekleri ile gerçekleştirilen en büyük buluşma etkinliği Take Off 2023 Ön Etkinliği Turizm Teknolojileri Yarışması Tohum Öncesi kategorisinde “ARGA METAVERSE” isimli girişim fikirleri ile yaklaşık 1000 başvuru arasından birinci seçilerek en iyi girişim ödülüne layık görüldüler.

Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Furkan Baldemir ve Duygu Batmaz ve Takım Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Erman ZURNACI’dan oluşan WeAr Takımı 2023 Teknofest Turizm Teknolojileri Kategorisinde yarıştıkları ve başarı elde ettikleri “Arttırılmış ve Sanal Gerçeklik Destekli Dijital Asistan-ARGA" uygulamasını girişim fikrine dönüştürdüler.

Öğrencilerimiz 1 Ekim 2023 tarihinde Teknofest İzmir Festival alanında düzenlenen ödül töreninde birincilik ödüllerini T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar ve Roketsan Genel Müdür Yardımcısı Sayın Murat Kurtuluş’tan aldılar.