Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Öğrencilerimizden TÜBİTAK 2242 Proje Yarışmalarında Birincilik

Ar-Ge tabanlı çalışma ve proje üretme kültürünün yaygınlaştığı Üniversitemizde, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri de gerçekleştirdikleri inovatif projeler ile farklı alanlardaki yarışmalarda dereceler elde etmeye devam ediyor.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Enes Yüksel, Mensur Basan, Berat Aktaş ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri Gizem Ateş ve Enes Furkan Kılıç, G-MEX takımı olarak hazırladıkları "Ortaöğretim Öğrencilerine Yönelik Modern Fizik ve Atom Fiziği Konu İçeriklerinin İnteraktif Sanal Gerçeklik Ortamında Deneyimlenebilmesi Üzerine Bir Uygulama Geliştirilmesi" başlıklı proje ile TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında yarıştılar.

Bu yıl yarışmaya 511 proje başvurusu gerçekleşti ve ön değerlendirme sonucunda 9 alanda toplam 111 proje final yarışmasına katılmaya hak kazandı. Öğrencilerimizin projesi Eğitim Kategorisinde finalist olmaya hak kazanan 14 proje arasından Akademisyenlerden oluşan jüri tarafından mülakat yoluyla değerlendirmenin sonucunda Birinci seçilerek büyük bir başarıya imza attı. Öğrencilerimiz bu başarılarıyla ayrıca TÜBİTAK tarafından verilen 40 000 TL değerindeki ödülün de sahibi oldular.

Öğrencilerimiz 27 Nisan  – 1 Mayıs 2023 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanında yapılacak TEKNOFEST 2023 kapsamında düzenlenecek törende birincilik ödüllerini alacaklar.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Mühendislik ve Mühendislik Fakültesi Dekanlığı

Link:https://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/oncelikli-alanlarda-universite-ogrencileri-proje-yarismasi